Sydney 
Så ankom vi til Sydney og hvilken fantastisk by. Med dette menes både de personer der bor i den samt selve byen og dens omgivelser. Nu er det selvfølgelig dumt at generalisere, men alle de personer vi har mødt har været utrolig åbne, hjælpsomme og søde. Byen er som sagt også helt vidunderlig og der er utrolig mange ting som man bare må opleve. Det har desværre ikke været muligt for os at nå alt det vi gerne ville, men så har vi jo bare noget til gode til næste gang vi besøger byen.

Da vi landende torsdag aften, blev vi kørt hen til vores hostel i en minibus samme med flere andre turister. Det blev dog en noget lang tur, for Dick Cheney havde besluttet sig for at lande den samme aften, og politiet havde derfor afspærret stort set hele den indre by til meget stor irritation for vores chauffør og de passagerer der skulle bo i området omkring operahuset. Vores hostel ligger derimod ude i en af forstaderne til Sydney og selv om vi skulle sidst af og det derfor blev en ret lang tur for os, var det alligevel skønt med en privat guide (vores chauffør) rundt i Sydney.
Vores hostel ligger i den bydel der hedder Glebe og selv om det ikke ligger inde i centrum er det stadig langt det dyreste sted vi endnu har boet. Dette er ikke fordi at det er et specielt fancy sted (der er kun to senge og en vask på værelset. Toilet og bad er at finde på gangen og skal deles med masser andre) men mere fordi priserne her i Sydney er utrolig høje i forhold til hvad vi har været vant til i Asien. Der er dog en utrolig dejlig stemning herude, og på trods af den noget spartanske indretning er det nok et af de bedste steder, vi endnu har boet.

Det første stop på vores tur rundt i byen den næste dag var Darling Harbour, der er en utrolig smuk havn inde i centrum. Her var vi i Sydney Aquarium hvor man kan få et indtryk af det utrolig varierede dyreliv der er at finde i havene omkring Australien.
Dernæst var vi selvfølgelig en tur nede omkring Operahuset og Sydney Harbour Bridge. Foruden en masse gåture rundt i byen brugte vi de andre dage på at se Sydney Tower, Taronga Zoo, så en forestilling i IMAX biografen, spiste en masser god mad og meget mere. Der vil ikke komme en lang beskrivelse af disse steder, men i stedet en lille billedserie.
I Sydney Aquarium var der som sagt mange forskellige fisk. Blandt andet denne lidt specielle en af slagsen.

Tobias og jeg foran Operahuset.

Udsigten fra Sydney Tower. På trods af at det var lidt overskyet den dag var der stadig en flot udsigt.

Her nyder jeg en is ved Darling Harbour i et kæmpemæssigt tordenvejr. Vi er jo i Australien så der strømmer selvfølgelig Kylie ud af højtaleren bag mig.

Mig med Koala i Taronga Zoo.

Mig med gorillaer i Taronga Zoo. Det var utroligt så tæt vi måtte komme på dem.


Den sidste dag brugte vi på en tur ud til Blue Mountains der er en national park uden for Sydney. I følge vores guide dækker den et område der er større end Belgien og Holland til sammen. Vi startede ud med at tage en tur med scenic railway, der er en tidlige kuljernbane der i følge dem selv er 52 grader stjel. Det er den stejleste togtur i verden og den var snarere som en rutsjebanetur end en togtur. Det er et utroligt smukt område og efter lidt sightseeing rundt i området var vi på en guided bushwalk rundt i en af dalene.
Tobias og jeg foran dalen hvor vi havde vores 3 timer lange gåtur.


Det var en fantastisk tur og den blev kun bedre af at vores guide var en meget engageret mand, der var med i alle mulige foreninger der havde med området at gøre og derfor vidste alverdens ting. Derudover var han også ganske morsom og Tobias og jeg holdte os helt i front under hele turen og af og til blev det til en mere eller mindre privat tur rundt, idet flere af de andre sakkede bagud.
Naturen var utrolig flot og her er Tobias fanget i et øjeblik med guiden helt for sig selv.Til slut var vi ude i en anden del af naturparken hvor vi fik lidt te og småkager i selskab med kænguruer. På trods af at de var vilde, var det muligt at komme helt tæt på dem. Guiden fortalte os dog at vi skulle være en smule forsigtige, da de nemt kunne dræbe os hvis de fandt os irriterende. Heldigt at de ikke gjorde.
Efter en hård tur var det dejligt med en kop te.


I morgen tager vi videre op langs kysten og jeg skriver igen om en uges tid. Ha det godt derhjemme.


[ tilføj kommentar ]   |  permalink  |  relateret link  |   ( 3 / 2303 )

Forrige Næste