Newcastle - Brisbane 
Vi tilbragte tre nætter i Newcastle der ligger 3 timer nord for Sydney. Det er en lidt søvnig by hvor det store omdrejningspunkt er surfing. Vi surfer jo ikke, så vi var i stedet på en masse ture rundt i området. Byen er omgivet af flere strande der alle er utrolig gode for surfere og knap så gode til almindelig badning, men omgivelserne var fantastiske.
Mig på et af byens udkigspunkter.


Vi boede på et hostel der lignede noget fra en gammel engelsk herregård. Opholdsrummet var med høje træpaneler og fyldt med flere sofagrupper.
Lige et billede af opholdsrummet. Det er ikke til at se, men jeg sidder i en af de store stole oppe ved fjernsynet og er i gang med at se en film mens vi venter på at kunne tage bussen mod Brisbane.


På vores værelse var stilen ligeledes meget engelsk og gammeldags, idet der både var en gammel pejs og en stor sofa.

Fredag tog vi videre med natbussen til Brisbane hvilket er en tur på omkring 14 timer. Planen var at vi på denne måde kunne spare en overnatning, men det havde da også sin pris for det blev ikke til meget søvn den nat, da det er ret svært at sove siddende. Men frem kom vi da, og vi fandt også frem til vores hostel hvor det viste sig, at de ikke havde det rum vi havde bestilt. Men den søvnige fyr i reception fandt da endelig ud af hvor vi kunne sove og vi endte med at få et lille kammer hvor der lige kunne stå en seng og et halvt skab. Vi var ret kvæstede på dette tidspunkt og smuttede hurtigt i seng for at få lidt søvn inden vi skulle ud at se byen.

Første dag gik med at være kulturelle idet vi valgte at tage på Brisbanes kulturcenter hvor de havde flere former for museer.
Hej haj. Det var ikke kun kunst museerne bød på men også udstillinger med alverdens dyr.


Herefter blev det til en lille strøger og derefter hjem på vores lille værelse for at sove lidt mere.
Selvom Tobias ser utrolig yndig ud som høne og med rangle i hånden købte vi ikke outfittet.

Nej Tobias, heller ikke den hat!


Dagen efter var det min fødselsdag og nogle opringninger hjem til Danmark tog vi en tur i Australia Zoo med CC croc connections. CC er en fyr der laver ture ud til zoo'en. Han kendte Steve Irwin og han var stadig meget berørt af hans død og da det præcist var et halvt år siden hans pludselige død kom meget af turen derfor til at handle om ham og hans liv og død.
Ude i Zoo'en var vi selvfølgelig rundt til alt det obligatoriske såsom krokodilleshowet og fodringen af elefanterne. Derudover var vi rundt at se resten af haven hvor man kunne komme helt tæt på kænguruerne, koalaerne og mange andre dyr som dyrepasserne gik rundt med.
Der blev klappet kænguruer,

en wombat,

fodret elefanter

og reddet på krokodiller.


Om aftenen var vi selvfølgelig ude at spise og få lidt at drikke. Der var dog noget stille i byen hvilket må have noget at gøre med at det var søndag. Men vi fik da en god middag og en dessert med lys i.
Først en øl mens vi venter på maden,

derefter dessert

og til slut lidt mere at drikke i den ikke alt for livlige by.


Alt i alt en rigtig god dag.

Idag er vi i Hervey Bay hvorfra vi i morgen skal på en tredags tur ud til Fraser Island. Jeg glæder mig meget.

[ 1 kommentar ] ( 33 visninger )   |  permalink  |  relateret link  |   ( 3 / 2104 )

Forrige Næste